martedì 12 febbraio 2013

Salvatore Frega talent muziqore i ri arbereshe ka Ferma

Lindur në Kozencë më 29/09/1989.
filloi studiuar piano në moshën 4 vjeçare.

Pasioni i tij, talentin e tij dhe këmbëngulje për studimin e udhëhequr atë për të marrë pjesë në konkurse kombëtare dhe evropianët:


Në moshën 12 vjeçare mori pjesë në Konkursin Kombëtar - Qyteti i Firmus (CS), duke u renditur vendin 3 - Vendi 3 në edicionin e dytë të konkursit njëjtë, vendin e 2 në Konkursin Kombëtar - Altomonte (CS) - Vendi i 2 në edicionin e dytë të konkurrencës njëjtë. - Çmimi i parë me një rezultat prej 95/100 në Europian konkurrencë Tarantos, në të njëjtin vit ai fitoi çmimin e parë me një rezultat prej 100/100 në Konkursin Kombëtar - Firmo (CS).


Ftuar si mysafir nderi në vitin 2004/2005 në Galeotta Palace në Tarantos si pianist.


Masters ndjekur dhe kurse me M. Aldo Ciccolini dhe Maestro Cristiano Burato.


Përgatitja e një diplomë në piano me Maestro Amato Grace në S. Conservatorio Giacomantonio e Kozencë.


Gjatë piano e tij udhëtim, filloi studimin e përbërjes me Maestro Rosa De Pasquale në Konservatorin e S. Giacomantonio e Kozencë.


Me tërë klasa e përbërjes fillojë një sezon koncert në Konservatorin, sponsorizuar nga mësuesi, ku janë dëgjuar performancën e parë të tyre të punës "i pari".


Pas kurse dhe kurse magjistrature me klasa me Maestro Evgeni Zoudilkine (Drejtor i Universitetit të Aveiro), dhe i zoti i Muzikës armen me Maestro Julian Mirian (Universiteti i Evropës Qipro) e Xenakis.
Përbërja Master Music Filmit për të mbajtur nga Maestro Enrico Fabio Cortese, ku tani është asistent i tij.


Ai mori pjesë në përbërjen Ndërkombëtar të Konkurrencës-150-Itali konkursin ndërkombëtar të sponsorizuar nga lams Përbërja e Matera-Lab Music Art dhe Kulturë si pjesëmarrës i ri, duke u renditur ndër vendet e lartë.


Fituesi i "Vivaldi Antonio" të Konkurrencës Europian, I ° PËRBËRJA absolute seksion.


Fituesi i "Qytetit të Konkurrencës Evropian Musical GB Pergolesi e Tarantos." Çmimi i parë, seksioni Përbërja.


Lavdërim marrë kompozime më të mira të Konkursit Ndërkombëtar "Përbërja 3 NDËRKOMBËTARE TË MUZIKËS BIENNAL bashkëkohor në Koper (Slloveni)"
Titulli i Përbërja: VOGLA HOPS
Piece kryer nga kuintet "Slowind" dhe Tatjana Pianist JERCOG, me regji të Steven Maestro Loj, transmetuar në TV dhe Radio Koper Koper.


Finaliste në "Toscano Rosolino" konkurs kombëtar me "7minuti" Struktura për bas vetëm, premiera "Shoqata Pescarabruzzo" - Pescara.


Ai mori pjesë në një Master të avancuar me shënuar Portera kompozitorit Andrea (Profesor i klasës Përbërja në Shkollën e Muzikës së Fiesole), ku ka lindur një miqësi, e ndjekur nga vlerësimi pronda.


Publikimi i fundit i copë "Cercle Magique" për ansambël me Sconfinarte botuesit (MI).


Data është finalizuar me kompozitorëve Jerome Deraco dhe Andrea sjellë.


Ajo 'qenë një këngëtar në regjistrin e Korit bariton të S. Konservatorin Giacomantonio e Kozencë, ku ai mori pjesë në koncerte të ndryshme duke përfshirë 10 qershor 2010 mbyllja e Meshtarë, si një anëtar i Korit të Vatikanit në Romë.Ai mori pjesë në "TELESIO" pune me Maestro Franco Battiato me Coro Lirico A. Bëni atë.Me korit ka kryer në koncerte të ndryshme, duke përfshirë: 150-vjetorit të Italisë u mbajt në Teatrin Rendano dhe Peripato Arena Villa Tarantos me Magna Graecia orkestër dhe Marinës Ushtarake në festë Tarantos


Nessun commento:

Posta un commento