lunedì 11 febbraio 2013

Arti i piktorit arbëreshe të Lungro, Francesco Senise

Arti i piktorit arbëreshe të Lungro, Francesco Senise
( MAFazzano - V. Vaccaro - foto nga Francesco Senise)

Vaj në kanavacë 30x40 "Matin Ndrikullat mua"

Francesco Senise, një piktor i ri italian i lindur në Lungro Shqiptare 25 gusht 1970 (Cs), ku ai jeton dhe punon.
Karriera e tij artistike, edhe pse ai ka intensifikuar vetëm në vitet e fundit, ka vendosur atë në një pozitë të shquar në skenën e artit të Kalabrisë, në sajë të aftësive të konsiderueshme teknike dhe pjesëmarrjen ngulmues në ekspozitë jo vetëm rajonale, por edhe në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar . Dendur, në fakt, është kalendari i ngjarjeve të saj: ekspozita, ekspozitave kolektive të 'artit dhe një nga ekspozitat më të rëndësishme të artit bashkëkohor.
Trashëgimtar i venë realist që zbret nga Courbet, Daumier dhe nga Van Gogh të parë, por edhe jo shumë larg nga tensioni dramatik të mural nga David Alfaro Siqueiros, dhe përkthehet në një shkallë gjigande puna e punëtorëve meksikan, pjesë e pikturës tregon Senise qartë figurative dhe realizmi fuqishme sociale në një botë që Italia është i njohur mirë me tregime e Verga.


Vaj në kanavacë 2011 50x70 - * Salinari


Theksi në këto piktura është vendosur në punë fizike që fshin pothuajse të gjitha fytyrat dhe trupat e bën të minatorëve si të ngjashme me njëri-tjetrin në një rreth të ferrit nën ngarkesa të kryera mbi supet e lart.

Vaj në kanavacë 50x70 - Arberesh Salinari dhe Risogimento **

Tema të tjera të Senise pikturë, krejtësisht të ndryshme nga regjistri, janë peisazhet e përshkruajnë shpejt dhe compendiario pasurinë gëzueshme ngjyra e natyrës. Rifillon dritë të plotë dhe hije të botës së jashtme me spektakolare e saj interpretuese "vizione".

Vaj në kanavacë furçë dhe shpatull "KA dripping lagësht"

"Romantike komplot" Vaj në kanavacë

Artist përzgjedhur nga Fabrika Orler Art , G. Grossato (Editori i AreaArte ).
Ekspozitat: int Art Fair. Forli - Todi - ovë Napoli Castel Dell - Theatine Konventa Lecce - Galeria e Arteve Agrigento Workshop - AgrigentoArte VIII Ekspozita Ndërkombëtare - Galeria Triangle Itali - Palermo Guerbois Gallery - Galeria e Arteve Projekti Benevento - Art Gallery A3 Salerno - Luz. Art Gallery Florence - pretor Pallati Gubbio - Galeria Ponte Vecchio Imola - Crisolart galerë New York - Crisolart Galeria Barcelona - Bruksel Pallati i Qeverisë, Qeveria Palace, Krakov (Maj 2013) - Castello Aragonese castrovillari - Palazzo dei Dioscuri Taranto - Arti letrar Cafe Rome
Emërimi si ambasador i Artit mesdhetar 2012 Palazzo della provincia Brindisi - Njohja e Gjashtë Bienalen "The Herkulit të Brindizit 2012 "- Njohja e jurisë Teknik në "Premio D'Annunzio, Pescara" Mu - Unë francavilla al Mare - çmim special për Pikturë të gjitha '"Hermes Vercillo" Muzeu i rende i pranishëm.
* Në kujtim të gjitha Lungresi se gjatë shekujve, ata kanë përkushtuar jetën e tyre për punën e madhe të Lungro minierës kripë - të mos harrojmë "
Dedikuar ** për të gjithë heronjve të të gjitha kohërave dhe çdo ku, të cilët luftuan për liri. Më 27 qershor 1848, dyqind minatorë Lungro kripur ndaluar trupat Bourbon në një pritë në urën e lumit Campotenese e tyre duke u kujdesur brirë, duke e bërë dinamit

Nessun commento:

Posta un commento